Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Porsche stämda för Paul Walkers död – igen och igen

Än en gång har Porsche blivit stämda för Hollywood-skådisen Paul Walkers död för nästan två år sedan då han och hans vän Roger Rodas kraschade i en Carrera GT.

Den 30 november är det två år sedan Fast & Furious-stjärnan Paul Walker och hans vän Roger Rodas omkom i en tragisk krasch med en Porsche Carrera GT.

Racerföraren Rodas fru lämnade tidigt in en stämningsansökan mot Porsche då hon anser att den tyska sportbilstillverkaren har tillverkat en bristfällig bil. Hennes stämning fick inget gehör, även om den ännu inte är rättsligt avgjord. Porsche hävdade att tragedin orsakats enkom på förarmisstag. Polisrapporten talade också sitt tydliga språk; olyckan skedde på grund av på alldeles för hög hastighet, över 150 km/h på en vägsträcka där 72 km/h gällde, och att bilen inte var behäftad med några som helst mekaniska fel. Rodas fru gick bland annat emot polisrapporten genom att hävda att hennes man (Rodas körde bilen, Walker satt bredvid) körde i 88 km/h.

För några månader sedan var det Paul Walkers dotter som stämde Porsche eftersom hon menade att om Porsche hade byggt en riktig bil så hade hennes kraschen aldrig ägt rum. Porsche svarade än en gång med att poängtera att det var ett förarmisstag som var orsaken.

Två stämningar, kan Porsche lämna denna tragedi bakom sig nu? Inte, för i veckan har Paul Walkers pappa, som representerar dödsboet efter Hollywood-skådisen, också stämt Porsche. I stämningsansökan står att läsa att om Porsche hade byggt en bil med korrekta säkerhetssystem så hade de båda förarna kunnat vara i livet i dag.

Roger Rodas fru lämnade så sent som i går in ytterligare en stämning mot Porsche. Hennes första stämning är ännu inte avgjord och Porsche kommer sannolikt att kallas till rättegång inte mindre fyra gånger.