Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Porsches dolda meddelande till Honda

Honda köpte in en Porsche 911 GT3 för att testa den mot Honda NSX när den var under konstruktion. Problemet var bara att Porsche fick reda på det.

Det är inte ovanligt att biltillverkare köper in bilar från andra märken för att studera tekniken i dem och se var de kan slå dem, något som Honda gjorde under utvecklingen av NSX. Men problemet är att man oftast inte vill att det rivaliserande märket ska veta att bilen är påväg till en annan tillverkare.

I en intervju med CarThrottle hade en av projektledarna för Honda NSX pratat om vilka bilar de använt för tester mot just NSX. I listan fanns bland annat Audi R8 GT och Porsche 911 GT3. Det var med Porschen de fick problem, då Porsche upptäckte att Honda hade köpt bilen och bestämde sig för att skoja lite med dem.

Honda NSXHonda NSXHonda NSX
Honda NSX

Porsche återkallade bilen med information om att delar på bilen behövde bytas och fick tillbaka bilen från Honda. När Honda väl fick tillbaka GT3:an igen upptäckte de ett meddelande som lämnats på insidan av motorhuven. Vid närmare inspektion såg Honda-teamet att det stod ”Lycka till Honda från Porsche. Vi ses på andra sidan.”, vilket i våra öron låter ungefär som ”Lycka till med att slå oss".

Det är kul att veta att allt inte behöver vara på dödligt allvar i bilbranschen, utan att det finns tid till att skoja till det mellan företag också.