Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

PostNord slarvade bort bilmotor

Att brev och andra mindre försändelser försvinner vid posthanteringen må vara en sak, men att en stor bilmotor slarvas bort – det måste vara något av ett rekord.

Statliga PostNord (ägs av svenska och danska staten) har inte haft det lätt de senaste åren. Försändelser misshandlas vid transport och brev och paket försvinner titt som tätt, även om PostNords vd Håkan Ericsson i våras slog ifrån sig kundernas beskyllningar genom att kalla försvunna brev för en myt.

Men det är inte enbart försändelser av mindre format som försvinner i hanteringen. Nu har det visat sig att PostNord har svårt att hålla reda på betydligt större ting än så. En bilmotor, till exempel.

Erik Fagerberg skulle hos sin lokala verkstad i Göteborg få en ny motor till sin Toyota Avensis. En begagnad motor hittades i Malmö. Vid frakten mellan Malmö och Göteborg, en sträcka på lite drygt 27 mil, försvann den. PostNord hade ingen koll, den var försvunnen ur systemet.

– En vecka senare hörde någon av sig från PostNord och sa att man hade hittat motorn och att den var på väg. Men det var falskt alarm, berättar Erik Fagerberg för SvD.se.

Men motorn kom aldrig. Verkstaden hörde återigen av sig till PostNord som inte visste var motorn befann sig. De visste inte heller vem på PostNord som hade ringt och sagt att den var funnen och snart skulle levereras.

Till sist kastade PostNord in handduken och sa att de inte kunde leverera motorn. Verkstaden hittade då en ny begagnad motor, även den i Malmö, och lät den fraktas på annat sätt. Motorn kom fram denna gång och Erik Fagerberg fick tillbaka sin Toyota Avensis i slutet av förra veckan, en vecka senare än beräknat och precis innan verkstaden stängde för semester.

Slutet gott, allting gott. För Erik Fagerberg och verkstaden, inte för PostNord som har en del att jobba med.