Praktexempel på aggressiv körning som polisen vill stoppa

Här ser vi hur man inte ska bete sig i trafiken. I just detta fall ledde den aggressiva körningen till ett olyckstillbud av det grövre slaget.

https://youtu.be/pA7BASFqXIw

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

För ett tag sedan skrev vi om att polisen trappar upp kontrollen av bilisterna. Målet är att sänka medelhastigheten på vägarna och förbättra bilisternas trafikbeteende. Tre riskmoment utgår polisen från i sitt arbete på vägarna, ett av dessa är det som till vardags benämns aggressiv körning. Inom det begreppet ryms massor av beteenden, bland annat slalomkörning, ligga för nära framförvarande fordon, inte använda blinkers, och så vidare.

I filmen ovan, som kommer från USA, får vi se ett praktexempel på en bilist med aggressivt körbeteende.

Några bilar ligger i rad i ytterfilen på en motorväg för att köra om ett par lastbilar, och som vi alla vet går det ibland inte så snabbt som önskar beroende på vad för sorts fordon (eller förare) som befinner sig framför i omkörningsfilen. Men det finns inget att göra, förutom att behålla lugnet. Det är bäst för alla.

Det har dock inte en Chevrolet Camaro-förare insett, att man ska behålla lugnet. Camaron smyger förbi i högerfilen och ska klämma sig in framför en pickup vars förare inte accepterar Camaro-förarens aggressiva körning. Efter lite bråk lägger sig Camaron bakom pickupen. Föraren av den amerikanska muskelbilen ger sig inte utan väljer att slicka häcken på pickupen, något som kallas för rumpsniffare enligt denna populära lista. Det gillas inte av pickupföraren som därför drar ned på farten.

Hur det hela slutar får du se i filmen, men trots väldigt aggressiv körning av Camaro-föraren så är denna duktig på att använda blinkersen, till skillnad från oss svenskar. Till och med när han kör ut i gräset blinkar han vänster.

Det ska tilläggas att pickupföraren inte heller är Guds bästa barn. Mer en retsticka.

Uppdatering

Det finns amerikanska nyhetsuppgifter på lokal nivå som säger att Camaro-föraren som orsakade den stora olyckan var både rattfull och körkortslös.