Rattfull mobilpratare krockar med 17 bilar

Att vara berusad eller att prata i mobiltelefon är inte förenligt med bilkörning. Att kombinera de båda beteendena bakom ratten är extra allvarligt.

https://youtu.be/P1ipVAHhssQ

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Här ser vi en rysk kvinna som utövar just denna typ av olagliga förseelse, alkoholpåverkad och mobilpratandes (förmodligen fortfarande tillåtet i Ryssland) i samband med bilkörning, vilket leder till att hon inte lyckas ta sig ut från en bostadsparkering utan i stället krockar med inte mindre än 17 olika bilar.

Det var när hon hade bråkat med sin man om hennes svärmor som hon tog till flaskan och enligt uppgift söp till det rejält. Därefter stormade hon ut till bilen för att köra iväg, samtidigt som hon tydligen var tvungen att ringa ett telefonsamtal. Iväg kom hon aldrig och incidenten förevigas med hjälp av en mobilkamera. Tråkigt nog ingrepp ingen av de närvarande innan hon hade lyckats med konststycket att krocka med nästan ett och ett halvt dussin andra bilar. Till sist kom polisen till platsen och tog hand om kvinnan.

Det hela utspelade sig i februari och i mars kom en fällande dom – kvinnan blir av med körkortet i åtta år och ska betala ett bötesbelopp på motsvarande 3 700 kronor. Dessutom ska hon bekosta reparationerna av de 17 bilar hon körde på.

Enda glädjeämnet för hennes del lär vara att hon och hennes man har försonats igen, det uppger rysk media.