Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Resterande Top Gear-avsnitt ska sändas

BBC meddelar att de kvarvarande avsnitten av Top Gear säsong 22 ska sändas senare i år.

BBC2-chefen Kim Shillinglaw har nu bekräftat att de tre kvarvarande avsnitten i säsong 22 av Top Gear kommer att sändas.

Det var efter att Jeremy Clarkson misshandlat produktionsassistenten Oisin Tymon som Clarkson blev avstängd och resterande avsnitt av Top Gear ställdes in. Enligt Clarkson fick han ett cancerbesked två dagar före misshandeln och förklarar att detta kan vara en av anledningarna till att han blev irriterad och slog Tymon. Cancerbeskedet visade sig sedan vara felaktigt.

Men nu kommer Clarkson alltså åter igen synas i rutan på BBC2, troligtvis någon gång under sommaren. Avsnitten kommer dock inte innehålla några studioscener då de vanligtvis spelas in några dagar innan sändning och det hanns inte med innan incidenten. Det finns alltså inte tillräckligt mycket material för att färdigställa tre heltimmesavsnitt.

– Jag skulle aldrig undanhålla tillgängligt material från våra tittare. Top Gear är ett program jag älskar och som jag verkligen tittar på, säger Shillinglaw.

Shillinglaw har tidigare meddelat att Top Gear kommer att återvända i en ny form nästa år, men att det är osäkert om James May och Richard Hammond kommer att medverka. BBC har sedan Clarkson sparkades letat efter en lämplig ersättare och ett av namnen som dykt upp är tv-profilen Sue Perkins som fått ta emot dödshot och näthat, något som lett till at Perkins avslutat sitt Twitter-konto.

– Jag tänker inte riktigt i termer av kön. Vi kommer definitivt att överväga kvinnliga kandidater men det är ingen drivande prioritet, säger Shillinglaw.