Richard Hammond i otäck bilolycka

Tidigare Top Gear-programledaren Richard Hammond har flugits med helikopter till sjukhus efter en otäck olycka i Schweiz.

Inspelningen av nya avsnitt till The Grand Tour är i full gång och just nu befinner sig den tidigare Top Gear-trion i Schweiz för att deltaga i en backtävling.

Under tävlingen skedde dock en olycka då en Rimac Concept One sladdade av banan, voltade och fattade eld, polis på plats bekräftar att en person har skadats och förts till sjukhus med helikopter, personen ska ha varit kontaktbar. Enligt uppgifter till den schweiziska tidningen 20 Minuten ska det vara Richard Hammond som körde bilen.

Detta är inte första gången Hammond är inblandad i en allvarlig olycka. För bara några veckor sedan kraschade han med en motorcykel i Mozambique, och de flesta kommer nog ihåg den riktigt otäcka olycka som höll på att kosta honom livet 2006. Då bakom ratten på en jetdriven bil som fick punktering på framhjulet i över 460 km/h.

Vi hoppas att han återhämtar sig så snart som möjligt.

UPPDATERING:

Nu är det bekräftat att föraren är Richard Hammond och Jeremy Clarkson skriver på twitter: ”Det var den största och mest skrämmande krasch jag någonsin sett, men tack och lov verkar Richard otroligt nog vara mestadels OK.

Foto: 20 Minuten
https://twitter.com/thegrandtour/status/873576371179708419
https://twitter.com/Gio_57/status/873577553038114816