Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Robert Dahlgren lämnar Volvo för jobb utanför motorsporten

Robert Dahlgren har tävlat som officiell fabriksförare för Volvo och Polestar Cyan Racing sedan 2004. 37-åringen meddelar nu att han lämnar Volvo för ett arbete inom bilbranschen.

– Det har gått väldigt fort. Jag blev uppringd och blev inbjuden till ett möte med Norrlands Bil. Jag fick ett så spännande erbjudande om en tjänst att jag tackade ja på stående fot. Magkänslan sa att det kändes helt rätt, säger Dahlgren till norran.se.

Dahlgren slutade på silverplatsen i STCC 2016 och körde tre tävlingar i WTCC med sjunde plats som bästa resultat. Då Polestar Cyan Racing utökar sitt WTCC-program till tre bilar inför säsongen 2017 var Dahlgren väntad att ta en av de platserna.

Men Dahlgren utesluter inte helt att han kommer sitta bakom ratten i en tävlingsbil framöver.

– Nej, absolut inte. Men det har gått så fort att det här måste få sjunka in ett tag först. Sedan får vi se vad som händer. Det ska passa ihop med allt annat också. Jag vill inte gå in på några detaljer, men det har varit ovanligt många som har hört av sig faktiskt. Trots att det inte har varit något officiellt om vad som ska hände med min framtid. Men jag vill först landa i mitt nya jobb, får vi se vad det kan finna för möjligheter, säger Dahlgren.

Polestar Cyan Racing har ännu inte bekräftat identiteten på deras tre WTCC-förare medan de har dragit ned satsningen i Sverige till en bil i STCC-supportklassen Swedish GT med prins Carl Philip.