Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Robert Plants Aston Martin DB5 till salu

Inte bara agenter utan även rockstjärnor har fallit för Aston Martin DB5. Som sångaren i Led Zeppelin till exempel. Nu kan hans bil bli din.

Tycker du att James Bond är för gubbig och föredrar rock’n’roll är detta bilen för dig. En Aston Martin DB5 från 1965 ägd av sångaren i Led Zeppelin, Robert Plant.

Fastän Led Zeppelin, aktiva åren 1968 till 1980, var ett modernt och nyskapande band valde sångaren Robert Plant en högst klassisk bilmodell under det tidiga 1970-talet. Bilmodellen DB5 byggdes i 1 059 exemplar mellan åren 1963 till 1965 och är mest känd som tjänstebil för agent 007 – James Bond. Den dök första gången upp i filmen Goldfinger men var även med i den senaste, Spectre, från 2015.

Robert Plant måste ha gillat sin DB5:a med chassinummer 1744/R eftersom han behöll den till 1986 då den såldes till en bilsamlande far och son-duo, även de bosatta i West Midlands. Tämligen omgående lät de renovera bilen och behöll den till 2008 då dagens ägare köpte bilen.Bilen har rullat strax över 10 000 mil , är i perfekt mekaniskt skick men en del slitage ska synas enligt säljaren även om vi på redaktionen inte direkt har något att anmärka på när vi granskar bilderna på bilen . Under 1980-talet kammade den hem en del priser.Bilen säljs av Nicholas Mee & Co och kan beskådas i deras bilhall i västra London. Något pris nämns inte men modellen brukar kosta mellan fem och och elva miljoner kronor i normala fall men här kan priset stiga som en trappa upp i skyn. Förlåt.

https://youtu.be/nCnXtYmPo6A