Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Roddans Lambo gick för 10 miljoner kronor

Popikonen Rod Stewarts Lamborghini Miura är äntligen såld – på andra försöket.

Vi har tidigare skrivit om Rod Stewarts Lamborghini Miura från 1971 som haft svårt att hitta en ny ägare. Märkligt, då suget efter ”kändisbilar” normalt är stort och Miura en modell som stigit i rang. Faktum är att de riktigt fina exemplaren går för dubbelt upp jämfört med för fyra år sedan.

Rod Stewarts Miura har tidigare ropats ut för 13,6 miljoner kronor men ingen nappade. Nu har Coys sålt den för 909 000 pund, nästan tio miljoner kronor vilket får ses som mer logiskt och faktiskt ett par hundra tusen mer än det förväntade slutpriset. Fina originalvagnar med få ägare betingar de stora beloppen över tio miljoner kronor. Denna har förvisso ägts av en av världens mest kända rocksångare men även haft en mängd andra ägare och ”utsatts” för ingrepp och modifieringar under årens lopp. Att bilen har ratten på höger sida gör också att en del spekulanter backar, såvida de tänkt köra bilen vill säga.

Miura byggdes i 764 exemplar åren 1966 till 1973 och anses med sin mittmonterade V12:a vara den moderna supersportbilens urmoder. Under samma tid etablerade sig Rod Stewart som artist, först tillsammans med Jeff Beck och sedan som medlem i bandet Faces.Auktionen ägde rum i London och Miuran blev den dyraste bilen vid evenemanget. En Maserati Ghibli 4,9 SS ägd av U2-trummisen Adam Clayton gick för cirka 3,3 miljoner kronor, vilket är rekord för modellen. Världens första registrerade Range Rover klubbades för kring en miljon kronor. På Ferrari-fronten såldes en Dino 246 GT E från 1974 och en Ferrari 512 BB som exponerades på Londons bilsalong 1977 för 4,1 miljoner kronor respektive 2,5 miljoner kronor.I klippet nedan ser vi Roddan med Jeff Beck Group 1968 och får en kurs i teknik, förvisso ej motorteknik men väl studioteknik.

https://youtu.be/lkLSKj3Q8y8