Ron Dennis (och Ludmilla) besöker Härnösand

Det är Tidningen Ångermanland som rapporterar om ett ovanligt besök i Härnösand. Det är amerikanska professorn och fastighetsmagnaten Ludmilla Amani som, med sina gosedjur Ron Dennis och Princess, är på resa i sin McLaren MP4-12C Roadster genom Europa.

Det är inte varje dag en McLaren MP4-12C Roadster står parkerad utanför ett hotell i en mellanstor svensk stad. Men just i dag rapporterar Tidningen Ångermanland i sin nätupplaga om just det i Härnösand. Och det är inte vem som helst som är på besök, det är självaste Ron Dennis. Nåja, det är alltså inte självaste McLaren-magnaten som är i stan, men väl ett gosedjur döpt efter honom – i sällskap av amerikanska affärskvinnan och professorn Ludmilla Amati.

Till Tidningen Ångermanland berättar hon att hon är på genomresa i Europa, och via Google tagit reda på hotell och övernattning i Härnösand. 65-åriga Amati föddes i Vitryssland, flyttade till USA 1972 och har gjort sig rik på fastighetsaffärer på Manhattan i New York. Utöver det arbetar hon också som professor på det tekniska universitetet i samma stad. Stoppet i Härnösand var på vägen till Mo i Rana i Norge, och världens nordligaste racingbana.

”Jag älskar att köra fort, då menar jag riktigt fort. Min bil är helt underbar”, säger hon till tidningen, och berättar att hon ett tidigare år varit på väg till samma racingbana med en Lamborghini, då en sten slog sönder oljepumpen. ”De skickade upp tekniker från Italien som snabbt fixade bilen, det kostade inget.” Till banan hann hon dock inte den gången, så därav detta andra försök.

Alltså, ser du en orangeröd McLaren MP4-12C Roadster på väg norrut genom landet – nu vet du vem som kör! Tidningen Ångermanlands ursprungsartikel hittar du genom att klicka här!