Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
McLaren F1 var en supersportbil som byggdes mellan åren 1993-1998.McLaren F1 var en supersportbil som byggdes mellan åren 1993-1998.McLaren F1 var en supersportbil som byggdes mellan åren 1993-1998.
McLaren F1 var en supersportbil som byggdes mellan åren 1993-1998.

Rowan ”Mr Bean” Atkinson har sålt sin McLaren F1

Nu har Rowan Atkinson till slut sålt sin älskade McLaren F1 och 18 års ägande har gett avkastning. En rejäl sådan!

Rowan Atkinson köpte sin lila McLaren F1 1997 för 640 000 pund, cirka 8,1 miljoner kronor. Sedan dess har han lagt över 6 500 mil bakom sig och har lyckats krascha den inte mindre än två gånger, första olyckan skedde 1999 när Atkinson körde in i en Rover Metro där bland annat huven skadades. Det är däremot ingenting jämfört med den omskrivna kraschen han var med om 2011 när han kraschade in i ett träd och en vägskylt vilket resulterade i att bilen nästan delades i två och fattade eld. Renoveringen blev den dyraste någonsin i Storbritannien och kostade försäkringsbolaget 910 000 pund, motsvarande 11,6 miljoner.

I januari rapporterade vi att Atkinson bestämt sig för att sälja bilen och nu har han till slut fått en köpare. Exakt vad han fick för den är dock oklart men den var till salu för åtta miljoner pund, cirka 102 miljoner kronor (99 miljoner kronor enligt kursen i januari). Köparen är enligt uppgift en britt som likt Atkinson kommer se till att den körs i stället för att stå och samla damm i ett garage. Enligt bilhandlaren Taylor & Crawley ska båda parter vara nöjda och Atkinson som ägt bilen i 18 år säger följande:

– Jag köpte den för kvalitetstänket som även syns i designen och nu har den blivit ett värdefullt fordon och det är dags för någon annan att njuta av den.

Om Atkinson fick det den summa han begärde betyder det att han gjort en vinst på cirka 94 miljoner kronor. Bilen kan dock ha sålts för mer då det enligt bilhandlaren fanns intressenter från hela världen.