Rysk skräckfilm: bilkörning mitt i eldinferno

En skogsbrand rasar utmed vägkanten, sikten är noll och musiken läskig. Här är filmen som borde vinna titeln årets skräckfilm 2015.

https://youtu.be/8r94gooSsCc

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I södra Sibirien har de senaste dagarna enorma skogsbränder rasat, närmare bestämt 77 olika bränder som täcker 114 000 hektar mark (motsvarar 1,14 miljoner normalstora villatomter à 1 000 kvm).

Filmen ovan kommer från en så kallad ”instrumentbrädekamera” som spelades in för några dagar sedan utanför den ryska staden Tjita.

Den skrämmande filmen visar hur en mängd bilister försöker ta sig fram på vägen samtidigt som lågorna, vissa små och andra enorma, slickar kanten. Aska och rök gör körningen näst intill omöjlig. Plötsligt blir det fri sikt några meter, bara för att sekunden därefter bli noll med rök tjock som ärtsoppa.

Med den pålagda ryska musiken, de ständiga ljusförändringarna och den obefintliga sikten är detta för oss betraktare en ren skräckfilm att titta på. Då ska vi inte tala om bilisterna på plats som kör kors och tvärs, ser ingenting och plötsligt har 20 meter höga lågor vid sidan av vägen. En pickup har dessutom fattat eld. Läskigt.