Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: BCFRpio

Så farligt är det att köra med osäkrad last

Föraren i denna olycka hade änglavakt. Hade bilen varit högerstyrd hade föraren troligtvis halshuggits.

Relativt ofta ser man trafikanter, oftast bilister, som kör med lasten osäkrad på exempelvis ett pickupflak eller en släpvagn. Ju närmare en soptipp man befinner sig desto mer skräp, så som sopsäckar, grenar och även plywoodskivor, hittar man i dikeskanterna och ibland också på själva körbanan. Skräp som kommer från huvudlösa personer som chansar att köra utan att ha surrat eller täckt grejerna som ska kastas.

Att tappa sitt skräp i dikeskanterna kan ses som tillräckligt illa, men det kan hända betydligt värre saker än så. Det kan leda till olyckor bland trafikanterna bakom. Som exempelvis denna olycka i Florida i förra veckan.

Foto: BCFRpio

En Honda-förare körde på Interstate 95 när en plywoodskiva kom flygandes från ett fordon längre fram. Skivan flög genom luften som en giljotin och penetrerade vindrutan på Hondan. Föraren hade änglavakt som inte blev halshuggen när den stora plywoodbiten trängde sig in i bilens kupé. Hade bilen varit högerstyrd hade föraren förmodligen skadats svårt eller ännu värre.

Ha som regel att alltid surra/förankra din last på flak, släp eller liknande som inte är täckta!

https://twitter.com/BCFRpio/status/1050831133137653760?ref_src=twsrc%5Etfw