Foto: Ford Mexicali

Så såg Bullitt-Mustangen ut när den hittades – så ser den ut nu

Många av er undrar över hur Steve MqQueens gröna Ford Mustang från filmen Bullitt såg ut när den hittades. På bilden ovan ser vi ”vraket”, men vi har också bilder på hur den ser ut nu.

I förra veckan berättade vi att en bil- och filmikon hittats efter att ha varit försvunnen nästan 50 år. Den Ford Mustang som Steve MqQueen rattade i de klassiska biljaktsscenerna (se filmklipp här) i San Francisco i filmen Bullitt har nämligen eftersökts i många år men hittades förra året och det är först nu som en Ford-expert har bekräftat att det är rätt bil.

Många av er undrade i förra veckan hur bilen såg ut när den hittades. Svaret ser du i bilden ovan. Den vita Mustang som syns i mitten av bilden är Bullitt-Mustangen. Fel karossfärg, strippad interiör, ingen drivlina samt rost som påbörjat processen med att äta upp karossen. Ingen vacker syn.

Steve MqQueen kliver ur en av världens mest kända filmbilar i samband med filminspelningen av Bullitt som gick upp på biograferna 1968. Bilen har varit försvunnen i nästan 50 år och hur den såg ut när den hittades ser du ovan, hur den ser ut efter lite "TLC" ser du nedan.

Men när det fastställdes att bilen är den rätta skickade Ford Mexicali i nordvästra Mexiko bilen till en plåtverkstad som fixade till den och gav den åter sin rätta (nåja) kulör. Drivlinan saknas fortfarande. Hur den ser ut i dag ser du på bilden nedan som togs i samband med att den mexikanska Ford-handlaren ställde till med fest när de rullade bilen i hallen.

Ford-handlarens avsikt är tydligen att behålla bilen men frågan är hur länge de står fast vid det beslutet då Steve McQueens Bullitt-Mustang, som är en av två som användes i filmen, värderas till minst en miljon dollar.

https://twitter.com/FoxNews/status/838962914463739904