Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Så slipper du imma på dina bilrutor

Imma på rutorna kan vara ett ofog och tar oftast en stund av bli av med innan luftkonditioneringen har fått upp tempen. Men det finns ett enkelt och biligt sätt att i ett nafs bli av med igenimmade rutor.

https://youtu.be/4t4mzMS-ZZ8

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Nu när större delen av Sverige ligger inbäddat i minusgrader är det inte ett direkt problem, nu är det isskrapan som är verktyget nummer ett. Men fuktiga dagar och nätter under hösten när temperaturen skiftar ideligen kan imman vara ett problem som man gärna slipper. Visst, det är inte svårt att bli av med imma på insidan av bilrutorna men det tar oftast ett litet tag, speciellt att bli av med imman på sidorutorna.

Det finns dock ett enkelt knep för att bli av med imman en gång för alla. Vi har själva inte testat det men enligt de som har gjort det fungerar det klanderfritt.

Som vi ser i filmen ovan behövs två gamla strumpor utan hål i, kattsand med silikat (extremt fukt- och luktabsorberande, finns även i t ex små påsar i skokartonger, påsarna som det står ”Do not eat” på). Lägg denna strump- och kattsandsmojäng någonstans i bilen och kattsanden med silikatet ska absorbera all fukt i bilen och imman sägs bli ett minne blott.

Mycket enklare och billigare kan det inte bli. Det dyraste är kattsanden som kostar cirka en femtiolapp för fem liter och det kallaste är fötterna – om man inte har fler än ett par strumpor.