Sålde sin Ford GT – nu stäms han

Det är inte alla som får köpa en Ford GT. Och skulle du vara en av de utvalda måste du behålla den i minst två år. Annars riskerar du att bli stämd som wrestlingstjärnan John Cena har blivit.

Jasmin Frljevic

Den amerikanska tillverkaren Fords juvel, GT, är en eftertraktat bil med en skyhög prislapp på cirka fem miljoner kronor. Ford är väldigt kräsna vad gäller vem som får lov att köpa ett av de 250 exemplaren som byggs varje år och därför ställer de olika krav på kunderna.

Ett sådant krav kan vara att du inte får ställa ut bilen på ett museum eller sälja bilen inom två år. Skådespelaren och wrestlingstjärnan John Sena hade inte ens ägt sin GT i en månad innan han sålde den och gjorde en vinst på cirka 629 000 kronor (75 000 dollar). Ford stämmer nu honom för kontraktsbrott, rapporterar CBS News.

Cena, som sålde bilen för att frigöra kapital för att kunna betala andra utgifter, lovade att köpa tillbaka bilen när Ford gjorde honom medveten om kontraktsbrottet, men när han inte höll sitt ord skickades en stämningsansökan in.