Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
081008-oettinger-scirocco
081008-oettinger-scirocco
081008-oettinger-scirocco
081008-oettinger-scirocco

Scirocco i stylingfirmornas händer

Nu har Volkswagen Scirocco hamnat i de tyska styling- och tuningfirmornas händer. En av de första att lägga sina händer på VW:s retrobil är Oettinger. Den redan visuellt snitsiga Sciroccon har fått ett ännu vassare utseende och uppskrämda motorer.

Nya Scirocco är redan i grundutförande en av Volkswagens allra sportigaste bilar. Det hindrar naturligtvis inte världens alla tuningfirmor från att erbjuda olika förbättringspaket, snarare tvärtom. En av de första att visa sin version av Scirocco är tyska Oettinger som har utvecklat ett exteriört och interiört stylingpaketsom kan kombineras med en mild motoruppgradering.

Den mest uppenbara förändringen är naturligtvis den som syns när bilen betraktas från utsidan. Volkswagen har fått mycket beröm för Sciroccos sportigt aggressiva design som tydligt signalerar att det inte är en vanlig Golf som kommer på vägen. Oettinger har valt att förstärka Sciroccos drag med ett antal relativt diskreta förändringar. Fronten kläs med en stor och hungrigt gapande spoiler som i kombination med den ganska försiktiga bakre spoilern förstärker bilens framåtlutande karaktär. Andra nyheter från Oettinger är den bakre diffusern som omsluter fyra ändrör, samt de 20 tum stora svartlackerade fälgarna. Invändigt tillkommer en hel del kolfiberpaneler, trösklar i borstad aluminium och pedalställ i aluminiumutförande.

Under huven har Oettinger fipplat en del med Sciroccos elektronik. Tvålitersturbon ger efter Oettingers behandling 240 hästkrafter, i stället för 200 i standardutförande. Den mindre 1,4 TFSI-motorn får även den en effektökning på 40 hästkrafter, från 160 till 200. Oettinger jobbar dessutom på ett uppgraderingspaket för fjädringen, större bromsar och en effektökning till 350 hästkrafter och 470 Nm för 2,0 TSI-motorn.

Läs mer

TV-TV