Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Scorsese och Kapadia gör film om lyxbilsmärke

Filmskaparen Martin Scorsese kommer att vara med och producera filmen om uppkomsten av lyxbilsmärket Rolls-Royce.

Filmen, som ska heta ”Silver Shadow”, regisseras av Asif Kapadia. Han står bland annat bakom ”Senna”, den prisbelönta dokumentären om F1-legenden Ayrton Senna.

Filmen utspelar sig i sekelskiftet mellan 1800- och 1900-talet och berättar historien om hur Charles Rolls och Henry Royce grundade det ikoniska, brittiska lyxbilsmärket.

– Det som slog mig när jag läste "Silver Ghost" var hur berättelsen väver samman fem enastående människors liv, och hur de ändrade västvärldens öde, säger Asif Kapadia till Variety.com.

Martin Scorsese jobbar just nu med efterarbetet till filmen ”Silence”, med skådespelare som Liam Neeson och Andrew Garfield.

Rolls-Royce Dawn.Rolls-Royce Dawn.Rolls-Royce Dawn.
Rolls-Royce Dawn.

– Jag har varit intresserad av storyn bakom Silver Ghost sedan Richard Attenborough kom till mig med projektet, och jag är glad att det kommer genomföras, säger han.

Projektet blev officiellt redan 2012, då med den nu avlidne Richard Attenborough som producent. Det är ännu inte klart när produktionen av filmen kommer starta, eller vilka skådespelare som ska medverka.