Se Jay Leno stoppas av polisen när han kör Corvette Z06

I senaste avsnittet av Jay Leno’s Garage tar sig den amerikanske programledaren sig en tur i nya, snabba Chevrolet Corvette Z06. En bil som visar sig göra Leno lite för gasglad för att polisen ska gilla det...

https://youtu.be/rC_TTqul92I

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Det var några år sedan Jay Leno lämnade karriären som talkshow-värd. Nu satsar den bilälskande halvitalienaren i stället fullhjärtat på att köra bilar i sitt program Jay Leno’s Garage. I senaste avsnittet, som publicerades på YouTube för några dagar sedan, får vi se honom syna nya Corvette Z06 i taklöst utförande. En bil med 6,2 liter stor V8 på 659 hästkrafter och 881 newtonmeter som gör 0-100 km/h på ungefär tre sekunder.

Det är bara det att när han är ute och kör med Chevrolets produktspecialist vid sin sida låter han högerfoten komma till tals lite väl mycket, åtminstone om man ser till vad det är för bil som ligger bakom. Bara ett par stenkast längre bak ligger nämligen en stor suv som visar sig vara en polisbil.

”Man, this thing is fast!”, utropar Jay Leno vid gaspådrag. (Människa, denna sak är snabb! på svenska). Samtidigt (eller om det är klippt så för mer effekt) får han syn på sällskapet i backspegeln och säger att detta inte kommer att sluta väl. ”Vi ses nästa vecka”, avslutar han.

I början av filmklippet ser du när Leno blir stoppad. Sista knappa minuten av programmet ser du mer från ”incidenten”.