Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Se Jon Olssons RS6-monster vråla genom snön

Intresset för skidåkaren Jon Olssons bilar är helt enormt, och inte har det blivit mindre efter att han med Leif Tuvessons hjälp har byggt om en Audi RS6 Avant till ett hästkraftsmonster av högsta rang.

https://youtu.be/NTwBsVQsCJA

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

För ett par veckor sedan presenterades Audi RS6 DTM, Jon Olssons nya bygge som tagit form med hjälp av Leif Tuvesson, legendarisk bilbyggare med erfarenheter från både Volvo och Koenigsegg.

För några dagar sedan utlovade Jon Olsson en första film där bilen har huvudrollen och nu är den släppt. Vi får i en kort snutt se hur det svenska friåkningsproffset på fyra hjul plöjer genom djup snö med sin 950-hästarsbest. Tyvärr är det för mycket musik för vår smak, lite mer motorvrål hade inte skadat. Om du vill höra mer av motorn, om än bara några sekunder, kan du kika på filmen vi visade er tidigare i veckan.

– Den här bilen byggdes inte för att visas upp på stora bilmässor, den byggdes för att ta mig var jag än vill åka, oavsett väderförhållande. Men jag måste medge att snön var lite djupare än vad jag först trodde, nu vet vi åtminstone att jag äger världens snabbaste snöplog, säger Jon Olsson.

Nästa ställde bilen ska ta honom till är Åre nu i helgen där hans egen big jump-tävling hålls.

Senare i vår, närmare bestämt 23-24 maj, står bilen vid startlinjen i Stockholm för årets Gumball 3000.

Mer om Jon Olssons Audi RS6 DTM kan du läsa här.