Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Seat eXS officiell

Seat hakar på trenden med eldrivna sparkcyklar. Modellen eXS gör debut hos de europeiska bilhandlarna i år.

Seat lanserar en ny instegsmodell. Eller ett nytt instegsfordon rättare sagt: en eldriven sparkcykel, eller ”kickbike” om du så vill, vid namn eXS.

Fordonet premiärvisas den 13 november under Smart City Expo World Congress i Barcelona för att sedan rullas in hos de europeiska återförsäljarna från och med december månad. Först ut är Spanien, Frankrike, Tyskland, Österrike, Schweiz och Portugal. Resten av Europa ska stå på tur under 2019. Priset är satt till 599 euro, strax över 6 000 kronor.

Modellen eXS är dock ingen egen konstruktion utan är framtagen av Segway och bygger på samma plattform som deras modell ES2. Räckvidden är två mil, med extra batteri upp till 4,5 mil. Topphastigheten är begränsad till 25 km/h.

LED-ljus, farthållare och tjuvlarm är saker som kommer som standard med eXS.

Seat är inte direkt först på bollen, i städer världen över finns fordonstypen att tillgå via delningstjänster. Även Seat efterlyser nu spanska städer som vill ingå i liknande projekt. Även på tillverkarens faciliteter kommer fordonstypen att erbjudas de anställda.

Att just Seat intresserar sig för eldrivna sparkcyklar är inte konstigt. Märket har en ung profil och med ett tapp på 20 procent av europeiska bilköpare under 30 år måste det till en ändring när det gäller transporter.

Även andra bilaktörer skissar på delningstjänster av eldrivna sparkcyklar, bland annat Uber och Volkswagen

.

https://youtu.be/eJ98vqxcE9k