Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Barrett-Jackson

Sista Corvette C7 såld på auktion för 25 miljoner kronor

Chevrolet Corvette som vi känner den, med motorn fram, går i graven i år. Sista frontmotor-Corvetten har nu sålts på auktion för 2,7 miljoner dollar. 

Går du i köptankar och tycker Chevrolet Corvette ska ha motorn fram? Ja, då börjar du få bråttom. Nästa generation, C8, blir som vi tidigare har skrivit om en mittmotorbil och premiären sker den 18 juli.

Nu har den sista C7:an, alltså dagens generation med motorn fram, klubbats på en auktion för 2,7 miljoner dollar – strax över 25 miljoner svenska kronor.

Det var under Barrett-Jacksons auktion i Uncasville, Connecticut, som bilen ropades ut även om bilen på scenen inte var just det aktuella exemplaret – det sätts samman i slutet av september men med exakt samma specifikation.

Foto: Barrett-Jackson

Det rör sig om en svartmetallic Corvette Z06 med tak och splitter i kolfiber, röd inredning och extra allt.

LÄS MER: Corvette Final Edition nu i Europa

Nog för att det rörde sig om den sista C7:an men prislappen har också sin botten i att alla pengar gick till välgörenhet. General Motors har stöttat krigsveteraner i hundra år och pengarna denna bil drog in går oavkortat till Stephen Siller Tunnel to Towers Foundation som bygger hem för skadade soldater.Rynkar du på näsan åt amerikanska bilar ska du ändå kolla på klippet nedan – det där med storartade bilauktioner är de nämligen oslagbara i.

https://youtu.be/N11U184FPns