Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skäm bort barnen med klassiska Ferrari, Mercedes och Jaguar

Tycker du om att skämma bort dina barn och har en slant över i plånboken? Vad sägs då om att ge de varsin klassisk sportvagn? Här har du chansen på fyra riktigt stiliga gokarts!

Om ungefär en vecka drar den årliga bilauktion igång i Monterey, USA. Ikoniska klassiker av märken som Ferrari, Aston Martin och Maserati ska gå under klubban och troligtvis dra in helt hysteriska summor till sina ägare. Om du inte vill, eller har möjlighet, att spendera flertalet miljoner kronor på gamla bilar, så kanske du ska kika lite närmare på dessa – lite mindre – skönheter i stället.

Fyra gokarts ska nämligen också auktioneras ut. Här nedan får du en sammanfattning på vad som erbjuds. Är du mer nyfiken klickar du förslagsvis på respektive gokarts modellnamn!

Först ut är en Ferrari 330 P2 Le Mans. Den är självklart lackad i Rosso Corsa med de klassiska runda nummerplattorna på bilens sidor och huv. Denna 2/3-modell är byggd av De La Chapelle, har ett chassi av stål och kaross i glasfiber. En 2,5-hästars Honda-bensinmotor driver mini-Ferrarin som mest till 40 km/h och dess värde uppskattas till motsvarande 280 000-330 000 kronor.

Näst på tur är en Mercedes-Benz 300SLR som byggts för hand i Storbritannien. Stålchassi och tvåcylindrig motor på 50 kubikcentimeter. Kupén är klädd i handsytt tyg och läder och har en ratt i aluminium. Dess yttre är klätt i Mercedes-silver tillsammans med 12"-stålfälgar. Dess värde är uppskattat till motsvarande 120 000-160 000 kronor.

Tycker du att de två första är lite "för mycket", så kanske en annan typ av Ferrari passar bättre. Denna "Baby-Ferrari" är eldriven och handbyggd i Italien. Designen står Giovanni Michelotti för och dess kaross är i glasfiber. Interiör i läder och däck från Pirelli. Värdet är motsvarande 160 000-250 000 kronor.

Sist ut är en stilig engelsman, nämligen Jaguar E-type. Klassiskt beige exteriör och rött läder på insidan, med träratt – förstås. Drivs gör den av bensin och på kvällen lyses vägen upp av de fullt fungerande strålkastarna. Uppskattat värde är motsvarande 80 000-120 000 kronor.

Vilken är ditt val?