Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skärmar i nackstöden – vända framåt

Det kan inte finnas någon logisk förklaring till varför ägaren av denna Dodge Challenger har låtit installera DVD-skärmar i nackstöden, skärmar som är vända framåt. Bilen är för övrigt till salu.

Ögon i nacken, brukar man säga. Men det är väl bara ett talesätt, eller? Vi börjar undra med tanke på den Dodge Challenger V6 av årsmodell 2010 som nu är till salu i USA. Ägaren skriver i annonsen att bilen har sex DVD-skärmar installerade. Fyra av dessa sitter i nackstöden, som sig bör, men inte på den sida vi är vana vid. Ägaren har nämligen låtit installera skärmarna vända framåt. Där gör de ju knappast någon nytta.

Inte bara det att det blir svårtittat med skärmarna vända framåt, komforten i nackstöden blir även den lidande. Hårda DVD-skärmar mot hårda bakhuvuden är inte den skönaste kombinationen. Har man dessutom håret fullt med brylkräm lär det inte bli något som helst tv-tittande förrän en rejäl sanering ägt rum.

På bilderna får vi endast se fyra skärmar, var de två övriga är placerade förtäljer inte annonstexten, men med tanke på de felaktigt monterade nackstödsskärmarna kan vi misstänka att en är av de övriga är placerad under passagerarstolen och den andra i handskfackets tak.

Fin bil som bjuder på en märklig överraskning på insidan.