Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skoda har löst livets stora problem – i köket

Skoda har släppt en drös med reklamfilmer som ska lyfta fram hur smart nya Superb är. Vi fastnade för en viss detalj i en av dessa filmer, en fyndig och innovativ sådan.

https://youtu.be/f2Li28zsjKY

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Nya Skoda Superb lanseras i sommar och så sent som i går skrev vi om bilen och visade er de nya (hårt photoshoppade) bilderna. I samband med bildsläppet har tjeckerna också släppt en handfull reklamfilmer varav vi fastnade lite extra för den som du ser ovan.

Reklamfilmen börjar nämligen med en kille som penslar en kalkon i sitt kök. När den ska in i ugnen uppstår problemet, händerna är upptagna med att hålla ugnsplåten. Tur då att ugnsluckan har en ”smart opener”. Med en fotrörelse under underskåpet öppnas luckan. Fantastiskt! Vi som är aktiva i köket och då framför allt med ugnen skulle många gånger gråta oss lyckliga över den här innovativa funktionen.

Skoda har, kanske helt omedvetet, möjligtvis planterat ett litet frö som kan revolutionera köksbranschen. Något som Ikea, Electrolux, Gaggenau med flera borde kika närmare på och vidareutveckla. Kanske att man med en huvudrörelse ”på vuxenhöjd”, för att göra det hela mer barnsäkert, kan öppna ugnsluckan automatiskt (den bjuder vi på, Ikea!).

Nu var det kanske inte Skodas egentliga tanke, däremot har de på ett snyggt och finurligt sätt presenterat sin första modell, nämligen nya Superb, med automatisk öppning av bagageluckan.