Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Skyrunner
Skyrunner
Skyrunner
Skyrunner

Skyrunner – den flygande buggyn

Vill du kunna flyga fram på sanddynerna för att sedan bokstavligt flyga över sanddynerna är Skyrunner den perfekta leksaken för dig.

Skyrunner byggs av det brittiska företaget Parajet International, som efter tre års utvecklingsarbete nu har en färdig flygande sandloppa. Skapelsen bygger på en vanlig buggy som modifierats kraftigt och försetts med en 1,0-liters Ecoboost-motor från Ford som levererar 125 hästkrafter, samma motor vi hittar i bland annat Ford Fiesta och Focus.

Motorn är kopplad till en specialbyggd fyrväxlad låda och på marknivå klarar Skyrunner, som väger 420 kilo, 0-100 km/h på 4,3 sekunder, medan toppfarten är 185 km/h. Med hjälp av en flygskärm och den trebladiga propellern i kolfiber kan Skyrunner susa fram genom luften i upp till 88 km/h och upp till en maxhöjd på knappt 5 000 meter. Bränsletanken på 35 liter räcker till cirka 32 mils körning eller flygning.

Skyrunner som ser ut att vara hämtad från en Bondfilm kostar 119 000 dollar, cirka 780 000 kronor, priset är dock exklusive smoking.

https://youtu.be/_iYT8eg1F8s?width=575&height=353