Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080826-sl-63-amg-evo080826-sl-63-amg-evo080826-sl-63-amg-evo
080826-sl-63-amg-evo

SL 63 AMG erotiserad av Kicherer

Jo, så är det faktiskt – Kicherer nämner i sitt pressmaterial att de har ”erotiserat” nya Mercedes SL 63 AMG. Om de har lyckats eller inte låter vi dig som läsare avgöra. Som en aptitretare kan vi avslöja att bilen på bilden ovan har fått effekten höjd till 568 hästkrafter.

Tyska trimfirman Kicherer Fahrzeugtechnik är fullständigt besatta av Mercedes SL-serie och då speciellt AMG-versionerna. Därför var det bara en tidsfråga innan de satte tänderna i nya heta SL 63 AMG, som efter tyskarnas omvandling lyder under namnet SL K 60 EVO Black.

Trimfirmorna är förtjusta i det dyra lättviktsmaterialet kolfiber, men frågan är om inte just Kicherer är de som använder det mest och bäst. På SL K 60 EVO Black har de använt materialet i fronten, bland annat i stötfångare, grill och spoiler. Bak på bilen ser man det tydligare, där är originaldiffusern utbytt mot en motsvarande som visar kolfibern naken. Sidobackspeglarna är också utbytta mot snygga doningar… i kolfiber så klart. För att få bilen fulländad på utsidan, men ändå förvillande lik originalbilen, är modellen lackerad i svart och ”innanför” däcken sitter rejäla 20-tums aluminiumfälgar.

Självklart har Kicherer inte lämnat maskineriet orört. Original ger V8-motorn på 6,2 liter (mmm, beteckningen SL 63 ljuger faktiskt en aning) 525 hästkrafter, lagom för de flesta. Men i SL K 60 EVO Black pressar den av AMG handgjorda motorn ut ytterligare 43 hästkrafter, alltså totalt 568. Vridmomentet har också höjts en aning, från 630 till 670 newtonmeter. In alles hjälper detta bilen att kapa ett antal tiondelar på sprinten från noll till 100 km/h jämfört med originalbilen. Kicherers version behöver bara 4,3 sekunder. Toppfarten har också höjts för att på riktigt flirta med dem som har råd – 320 km/h.

Är du intresserad av vad bilen kostar i det här utförandet får du slå Kicherer Fahrzeugtechnik en signal. Vi kan lova att det inte är billigt, först och främst måste du ha SL 63 AMG som kostar 1 422 000 kronor i grundutförande.

Vad säger du nu då, har Kicherer lyckats ”erotisera” bilen eller hade du kanske hellre valt en SL 65 AMG Black Series?

Läs mer