Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Facebook

Slangade bensin ur polisbil – lade upp bild på Facebook och greps

Att folk dagligen gör korkade saker runt om i världen, det vet vi, men att slanga bensin ur en polisbil, låta sig fotograferas och lägga ut bilden på Facebook är något helt nytt.

20-årige pappan Michael Baker i Kentucky, USA, kom på den mindre briljanta idén att slanga bensin ur en polisbil. Varför förtäljer inte historien, men det snackas om att det ”höga” bensinpriset i USA var en anledning som fick honom att göra det.

 När han väl satt där vid polisbilen med dunk och slang lät han sig fotograferas samtidigt som han räckte fingret mot kameran. Väl hemma lade han genast upp bilden på Facebook. Ingen fara tänkte han förmodligen, men det var bara det att han hade glömt att ställa in sina sekretessinställningar på Facebook till ”privat”, så alla kunde ta del av hans nyupplagda bild – inklusive polisen.

 Polisen knackade senare på hemma hos honom och tog in honom till stationen. Nu är han frisläppt och hans senaste inlägg på sin Facebook-sida (se nedan) är ”Just got out of jail” (på svenska: precis släppts ur fängelset).

 Nu riskerar han dagsböter och samhällstjänst för att sona sitt brott.