Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smart och Brabus firar tio år med specialversion

Det har gått tio år sedan första Smart-modellen fick behandling av trimfirman Brabus – det firar man nu med en specialversion.

Det är tio år sedan den första Brabus-trimmade Smart-bilen kom, år 2002. Sedan dess har Brabus fått förtroendet att behandla snart sagt alla Smart-modeller, från Roadster och Coupé till Mitsubishi Colt-baserade Smart ForFour. Totalt har över 50 000 Smart Brabuys sålts. Det jämna jubileet firar nu Smart och Brabus med att göra en specialversion.

Jubileumsmodellen, som endast ska byggas i 100 exemplar – alla numrerade, kommer att baseras på vanliga Smart Fortwo Brabus. Detta innebär en motor på 102 hästkrafter och 147 newtonmeter. Det kanske inte låter så mycket, men med tanke på hur pass liten Smart Fortwo är lär det ändå kännas piggt, särskilt som motorn också är turboladdad. 

Unikt för 10-års-jubileumsmodellen är färgen, som kallas ”flytande silver”, titanfärgade inkapslingar av strålkastare och luftintag samt Brabus-märken i rött. På insidan märks specialversionen dels med en bricka som förkunnar vilket nummer av de 100 byggda som bilen har, dels med speciella handgjorda lädersäten och röda inlägg.