Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snöracing med cabriolet vid norra polcirkeln – Expedition Nordcab 2014 rullar vidare

I går landade Expedition Nordcab 2014 i Jokkmokk där tillfället togs i akt att köra racing på snö i höjd med norra polcirkeln. Så här såg det ut innan karavanen med cabrioleter körde vidare mot Nordkap.

Teknikens Världs redaktion är ute och far, som vanligt. Men denna gång är resan av det mer ovanliga slaget. Med fem cabrioleter med sisådär 30 år på nacken kör vi från Stockholm till Nordkap i nordligaste Norge, och sen tillbaka. Viktigaste detaljen på resan: att köra med samtliga tygsuffletter nedfällda hela vägen, en resa på över 400 mil.

I går passerades Jokkmokk innan Chrysler LeBaron, Ford Escort XR3i, Volkswagen Golf GLI, Peugeot 205 CTi och Opel Kadett GSi tog vidare sikte mot Nordkap.

 Men i Jokkmokk var bilarna tvungna att rastas och lämpligaste ställe var så klart ortens motorbana. Tokerierna ser du i filmen nedan.

Vill du följa Expedition Nordcab 2014 på närmare håll gör du det lättast på Teknikens Världs Facebook-sida. I nummer 7 och 8 av Teknikens Värld kan du läsa allt om expeditionen. Vi lovar att det blir njutbar läsning, från första till sista bokstav. Då får du även reda på om bilarna klarade av att ta sig fram till klippspetsen som blickar ut över havet där Svalbard finns långt borta i horisonten.