Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sömnig bilförare kilas fast bakom lastbil – släpas med en mil

Stackars lastbilschaufför. Helt ovetandes om att en bil kilats fast där bak, under hans fordon, och kör vidare med bilen släpandes efter.

https://youtu.be/s_7o-qpHhIY

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Som gammal lastbilschaufför väcker filmen ovan hemska tankar från förr till liv. När man körde med sitt tunga ekipage på framför allt motorvägen var det inte ovanligt att lastbilens skugga hade vuxit till sig längst bak – som om lämmen var utfälld. Men det var den inte. I stället var det alltid en bilist som hade fått för sig att spara ett par droppar bränsle genom att slipstreama lastbilen med bara några få centimeter eller decimeter till godo mellan fordonen. Att det aldrig hände något är ren flax.

Riktigt så gick det inte till i filmen ovan, åtminstone inte vad som kan utläsas i kinesisk media. Vad vi ser är en Porsche Cayenne som är ordentligt fastkilad under lastbilen. Föraren av Porschen var nämligen trött och hade slumrat till bakom ratten. Lastbilschauffören kände inte av själva ”dockningen” utan körde vidare en hel mil med den tyska suven i rumpan.

När lastbilen väl stannat och polisen kommit till platsen noterade sistnämnda att det rörde sig om en känd knarkhandlare som hade somnat bakom ratten. De fann även en stor mängd kokain i bagageutrymmet.

Porschen ser rejält tilltygad ut, men enligt uppgift ska föraren ha klarat sig.