Spåra billigt bränsle med ny app

Finsk smartphone-app ska ge svenskarna bättre koll på bränslepriserna. Nu lanseras Fuel Fellow, även känd som Tankille, – och är gratis.

I dag lanseras gratis-appen Fuel Fellow som hjälper dig att hitta det billigaste bränslet i din närhet eller längs den planerade rutten. Appen finns för både Android och iOS och är en så kallad crowdsourcingtjänst med aktiva användare som uppdaterar prisuppgifterna.

Totalt omfattas 2 778 stationer, inte bara de stora aktörerna utan även namn som Börjes Tankcenter, Oljeshejkerna Johnsson, Runes Bensin och Tankvärt.

Appen är inte ny utan lanserades som Tankille i Finland våren 2016. Tjänsten har i dag över 74 000 registrerade användare och beräknas ha sparat dessa 35 miljoner kronor.

90 procent av användarna säger sig i en färsk undersökning använda sig av appen minst en gång i månaden och 92 procent skulle rekommendera tjänsten för en vän.

– Jag var inte intresserad av att jämföra priserna med städer. Jag ville se priserna där jag är eller vart jag ska. Kommunernas gränser är artificiella och jag kör i flera kommuner, säger appens grundare Riku Pelander.

Fuel Fellow är inte ensam eller först. Redan 2011 tipsade vi här på teknikensvarld.se om olika appar i jakten på billigt bränsle.