Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stanna inte för att tanka – ny trend?

Tycker du det är tråkigt att behöva stanna till på macken för att tanka? Spana då in BMW:s senaste trick för att slippa den tidsförödande processen.

https://youtu.be/obkLDeO58Wo

Nu när 

nya BMW M5, den fyrhjulsdrivna 600-hästarsbesten som vi nyligen var och provkörde i Portugal, är släppt lös ville bayrarna göra det med stil – genom att slå ett, egentligen rätt skruvat, rekord. De ville nämligen genomföra den längsta driften någonsin. Rekordet att slå var en distans om 14,4 mil.

Och rekordet, det slog man – med råge. När BMW-föraren Johan Schwartz var klar hade han och M5:an färdats runt, runt, runt halkplattan i South Carolina (som för övrigt undertecknad också driftat runt på

) i otroliga 37,4 mil. Alltså 23 mil längre sträcka än det tidigare rekordet. Snacka om revansch för Johan Schwartz som tidigare blev av med sitt världsrekord som han satte 2011 (8,3 mil).Än mer imponerande än sträckan som avverkades är förmodligen tiden. Åtta timmar tog det att köra de galet många varven med bakänden på sladd. Kan det verkligen ha varit kul där bakom ratten i så många timmar?Distansen blev noterad som ett Guinness Rekord, så även den en timme långa tvillingdrift då två M5:or körde på sladd parallellt under en sträcka på 7,9 kilometer.Men mest imponerande var ändå bensinpåfyllningen. Inte stannade de för att tanka upp bilen som skulle slå rekordet, för då hade det inte blivit ett megarekord som det alltså blev. I stället lät de fylla upp bilen med bensin mitt under sladdandet, ungefär som när ett stridsflygplan får bränslepåfyllning uppe i luften för att snabbt kunna komma tillbaka till sitt uppdrag.Hur det hela gick till ser du i filmerna ovan och nedan.

https://youtu.be/h5IuC4WlUxU