Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: SFHM

Staten säljer fler militärfordon på Tradera

Nu har du chans att bli ägare av några riktigt häftiga och unika fordon som under flera år tjänat den svenska militären. Nio fordon läggs ut till försäljning på Tradera med start i morgon.

Du kanske minns att vi för ett och ett halvt år sedan tipsade dig om en unik auktion på Tradera. Då sålde Statens försvarshistoriska museer, SFHM, ett dussintal militärfordon, vissa av dem riktiga ”ögonbrynshöjare”.

Blev du tomhänt förra gången har du nu en ny chans då vi kan berätta att SFHM ännu en gång ska sälja av lite fordon som har tjänat den svenska försvarsmakten under flertalet år. Nio fordon är det som läggs ut till försäljning på den svenska auktionssajten, några av dem i militär mundering, andra i civilt utförande men som använts inom det militära.

En 12 meter lång snöslunga skulle garanterat knäcka grannarna nästa vinter. Nu har du din chans! Foto: SFHM

Fordonen som är till salu är fordon som har ”blivit över” när försvarsmakten har överfört dem till SFHM för konservering för framtiden. Många av fordonen hamnar exempelvis på museum, men inte alla – av olika anledningar. Det finns helt enkelt inte plats för alla, och vissa är inte av sådant ursprung att de är lika hett eftertraktade för att bevaras, då är det bättre att de får ett nytt hem hos någon som vårdar dem ömt och fint. I vissa fall används de även som rekvisita i extern verksamhet i museernas regi, men inte dessa nio som nu är till salu.

Är man ute efter ett riktigt lastvänligt fordon ska man kanske inte titta på en kombi utan en lastbil. Denna är nu till salu genom SFHM. Foto: SFHM. Foto: SFHM

Fordonen, bland annat den Terrängbil 11 som vi ser på bilden högst upp, kommer att visas upp utanför Linköping, Strängnäs, Östersund och Karlstad, för den som är intresserad av att titta närmare på dem. För det behövs en personlig anmälan som görs genom att skicka ett mejl till info@sfhm.se.

Auktionen påbörjas söndagen den 8 april och väntas pågå till och med söndagen den 22 april. För att se samtliga fordon, inte bara de tre vi ser på bild här, gör du bäst i att gå till SFHM:s auktionssida på Tradera (som är synlig först den 8 april).