Steve McQueens overall såld för rekordsumma

Steve McQueens overall från filmen Le Mans såldes nyligen på auktion för en rekordsumma, bra mycket högre än det förväntade priset.

Tidigare har det sålts flertalet bilar som tillhört ikonen Steve McQueen och tack vare den tidigare ägaren har priserna blivit sanslöst höga. Men det är inte bara stjärnans tidigare bilar som inbringar stora summor på auktioner. Nyligen såldes nämligen den overall McQueen hade på sig under filmen Le Mans på Bonhams.

Bonhams förväntade sig att den skulle inbringa omkring 1,7-2,6 miljoner kronor, men det skulle visa sig att intresset var högre än väntat. När klubban föll blev priset till slut hela 3 715 000 kronor. Det kan tyckas att detta är en helt sanslös summa, särskilt då en overall från samma film men som inte burits av McQueen såldes på samma auktion för motsvarande 49 000 kronor. Men trots det höga priset kan köparen troligen vara säker på att få igen pengarna och mer därtill när det är dags att sälja overallen.

Nyligen släpptes en dokumentärfilm och Steve McQueen om inspelningen av just filmen Le Mans, trailern för denna kan du se nedan.

https://youtu.be/xoRnNFDVc8Q

Gilla på Facebook för fler videoklipp!