Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Supersportbilar beslagtagna i Genève

En biltransport utöver det vanliga, med elva beslagtagna superlyxbilar som var på väg att lämna landet, har letat sig genom gatorna i Genève. 

https://twitter.com/GVA_Watcher/status/794123630108143616

Kolla in denna biltransport i Genève. Det handlar inte om felparkerade varadagslok utan elva beslagtagna bilar utöver det vanliga. Bugatti Veyron, Lamborghini Veneno och Ferrari-bilar i form av 599 GTO och Enzo ingick i skaran av extrema lyxbilar liksom en av sju tillverkade Koenigsegg One:1.

Bilarna beslagtogs vid stadens flygplats där de var på väg att lämna landet. Så blev det inte även om det är osäkert om ägaren själv, Teodoro Obiang Nguema Mangue, vicepresident i Republiken Ekvatorialguinea, hann iväg. Landet må vara pyttelitet men anses vara Afrikas tredje viktigaste när det kommer till oljetillgångar söder om Sahara. Teodoro Obiang Nguema Mangue är misstänkt för korruption, liksom hans far som är president i landet och beräknas äga cirka 600 miljoner dollar.

Dagen blev säkert minnesvärd för såväl bilbärgare som stadens trafikanter – och för ägaren själv. Även om han har fler bilar i sin samling, bland annat en Maserati MC12 och en Ferrari F40, så känns det nog tungt i både hjärta och plånbok. Bara Koenigseggen har ett värde på omkring 27 miljoner kronor.

Bilarna avslöjades av GVA Dictator Alert (bilden ovan) som spårar flygningar mellan Genève och auktoritära regimer. Tyska tidningen Auto Bild har även kommit över bilder från själva transporten och på Instagram har ”swissupercars” fångat den i ett kort klipp.