Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Tradera

Svensk auktionerar ut sin Porsche – pengarna går till kampen mot Ebola

Spridningen och bekämpningen av viruset Ebola i Västafrika engagerar många människor runt om i världen. Nu har en svensk man lagt upp sin Porsche Panamera S Hybrid för auktion på Tradera. Pengarna han får in för bilen ska gå till Läkare utan gränsers arbete i Afrika.

Ebola-viruset fortsätter att sprida sig i främst Sierra Leone, Liberia och Guinea. Hela världen är engagerade på ett eller annat vis. Många personer, inte minst sjukvårdspersonal, har begett sig ner till områdena för att försöka bekämpa viruset på plats så att det inte sprider sig vidare i Afrika och till övriga delar av världen. Andra människor hjälper till genom att skänka pengar via olika hjälporganisationer.

En svensk man i Stockholm, som tidigare arbetat i Västafrika med bland annat samhällsutvecklingen i Sierra Leone, tänker nu dra ett stort strå till stacken av hjälp.

Han har nämligen lagt ut sin Porsche Panamera S Hybrid från 2012 på auktionssajten Tradera. Pengarna som auktionen av bilen inbringar skänks därefter – oavkortat – av mannen till Läkare utan gränsers arbete med hälsa i Sierra Leone.

– Sierra Leone behöver allt stöd landet kan få. Redan innan Ebola-epidemin bröt ut var landet ett av världens fattigaste. Nu drabbas hela samhällets struktur när handel, produktion och investeringsvilja sjunker. Många känner att det är svårt att påverka situationen om man inte är utbildad sjukvårdspersonal, men man kan stödja på olika sätt. Jag hoppas att auktionens objekt i sig, men också vetskapen om vart pengarna går, bidrar till ett så stort stöd som möjligt till de drabbade, säger säljaren.

På Tradera är man glada över att få ha en auktion som är i välgörande syfte:

– Auktioner för välgörande ändamål ligger oss varmt om hjärtat och vi är jättestolta över att man kom till oss med det här fantastiska initiativet. Att privatpersoner stöttar olika välgörande ändamål genom auktioner online är något som vi ser alltmer av och arbetar aktivt för att främja, säger Christina Kilström, marknadschef på Tradera.

Bilen som auktioneras ut är alltså en Porsche Panamera S Hybrid av årsmodell 2012. Den har endast 675 mil på mätaren. Under huven sitter en V6-motor på 333 hästkrafter som assisteras av en elmotor på 47 hästkrafter. Total uteffekt är därmed 380 hästkrafter.

Nypriset 2012 var från strax under 1,1 miljoner kronor. Auktionsbilen har ett utropspris på 690 000 kronor.  I nuläget har inga bud inkommit men så fort så sker kommer minst 690 000 kronor att gå till kampen mot Ebola-spridningen i Afrika.

Om du funderar på att lägga ett bud eller bara vill kika på bilen, här har du länken till auktionssidan.