Tåg krockar med limousin – olyckan på film

Är du lite extra försiktig vid järnvägsövergångar? Det var uppenbarligen inte föraren av denna limousin, som fastnade på spåret – och fick sin bil påkörd av tåget.

https://youtu.be/Ss8RdZLPCvs

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Tänk på detta när du kör över järvägsövergångar

Ta det lugnt, anpassa hastigheten efter sikten, tänk på att bom- och signalanläggningar kan vara trasiga och att ändå kolla sikten.

Växla ned innan överfart, se till att ha kraft nog att snabbt ta dig över korsningen.

Om du får stopp på en järnvägsövergång kan du i manuellt växlade bilar oftast köra bilen av spåret med hjälp av startmotorn. Har bommarna gått ner, kör igenom dem – de är gjorda för att klara det.

Även om bommarna gått upp får du inte passera plankorsningen förrän det röda ljuset i signalanläggningen slutat blinka.

Den ovanliga olyckan, som fångats på filmen ovan, inträffade den 18 juli i år i Elkhart County, i delstaten Indiana i USA. Den Chrysler 300C-baserade limousinen transporterade en grupp tonåringar som firade en födelsedag, och skulle korsa en järnvägsövergång. Tyvärr verkar inte förarens uppsikt och kunskaper om sin bils förmåga varit tillräckligt goda – bilen fastnar nämligen hängande på upphöjningen där spåren går, varpå bommarna går ner och tåget kommer.

Ingen person ska ha kommit till skada i olyckan, men huruvida limousinen kommer repareras är väl mer tveksamt, även om den får sägas hålla ihop över förväntan med tanke på sin motståndare i krocken.