Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tänk om alla biltvättar vore så här bra

Att köra genom en högtryckstvätt med en rejält skitig bil lönar sig sällan. Manuell handpåläggning är det bästa. Men det finns biltvättar som fixar även de mest smutsiga bilarna.

https://youtu.be/2KdD_7MPmMY

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Tvätta bilen för hand är alltid att föredra. Dels blir bilen ren och dels får man (ibland) en lugn stund för sig själv. Men alla tar sig inte den tiden det tar för att få bilen ren och då är det lätt hänt att man kör till bensinmackens automattvätt. Många väljer då högtryckstvätten framför borsttvätten för att inte riskera något. Men vi vet ju alla att när bilen är rejält skitig, då blir det sällan helt rent.

I Lloydminster i Kanada har företaget TransCanada låtit installera en automattvätt för tunga och lätta lastbilar samt bilar som inte går av för hackor. I filmen ovan ser vi en Nissan Titan som är minst oerhört skitig efter, vad det ser ut som, en tur i lervälling och liknande. Visst, det ser ut som att det är mycket torkad lera och mindre ingrodd skit, men en vanlig biltvätt skulle med största sannolikhet gå bet på att göra bilen kliniskt ren. Dock inte denna tvätt.

Vattnet som används i TransCanadas automattvätt är till 95 procent återvunnet.

Du har väl inte missat våra populära bilvårdsguider!?