Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren

Team Teknikens Värld tävlar i Cheap Race

Att köpa en så billig Jaguar som möjligt i England, och sedan ta sig hem till Sverige, det är vad ”Jaguar Cheap Race” går ut på. Nu deltar Teknikens Värld i tävlingen.

Entusiasterna i Jaguarklubben arrangerar för fjärde gången ett ”Jaguar Cheap Race” som går ut på att köpa en så billig Jaguar som möjligt i England och ta sig hela vägen hem till Sverige. Maxpris för bilar som deltar är 800 pund. Bilarna köps i helgen i England och startskottet går på söndag i Eastbourne på den engelska sydkusten. Teknikens Värld har skickat vår importexpert Mikael Stjerna som tävlar tillsammans med fotograf Andreas Libell.

– Det här handlar förstås om ren och skär konsumentupplysning. Själv är jag oerhört spänd på hur det kommer att gå. När jag kör gamla Jaguarer brukar det sluta på verkstad, säger Mikael Stjerna om starten i den legendariska tävlingen.

Ni som vill se vilka bilar som köptes av de 28 tävlingsteamen är välkomna till målgången kl 12.00 på lördag 25 juli på Barsebäck Resort i Skåne.

På bild ovan Stjernas kollega Linus Pröjtz på väg till Sverige med en annan billigt inköpt Jaguar – införskaffad för att ta sig hem när askmolnet från vulkanen Eyjafjallajökull lamslog flygtrafiken år 2010.