Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nordcab 2014
Nordcab 2014
Nordcab 2014
Nordcab 2014

Teknikens Värld kör till Nordkap – nercabbat!

I morse klockan 08.00 stack Teknikens Världs redaktionen iväg norrut i fem gamla cabrioleter. Målet är Nordkap i nordligaste Norge. Tricket är att det ska köras nercabbat – hela vägen!

Chefredaktör Daniel Frodin har varit extra hemlighetsfull på sistone. Sedan en tid tillbaka har Teknikens Världs redaktion varit varse om att inställa sig tidigt söndagsmorgonen den 2 februari, iklädd varma paltor och med passet i hand. Vi redaktionsmedlemmar kunde inte ens i våra vildaste fantasier lista ut vad som var på gång...

Klockan 08.00 i morse fick redaktionen reda på vad som stod på agendan när garagedörrarna öppnades och fem vilda hingstar uppenbarade sig – alla med taket nedfällt. Chefredaktören meddelade uppdraget: att från Stockholm köra till Nordkap i nordligaste Norge, en resa på drygt 200 mil enkel resa. Men det är inte vilken körning som helst, taken på bilarna får inte fällas upp.

Nu i kväll har Teknikens Värld nått Jokkmokk efter 110 mils körning under dagen. Halva sträckan återstår. Bilarna har rullat på trots sin ålder. Redaktionen håller humöret och värmen uppe.

 – I framsätet är det inga större problem, desto värre är det i baksätet. Isande kallt, säger Daniel Frodin.

När Teknikens Värld var på väg att passera Sundsvall uppmärksammade SVT Mittnytt detta och drog ut med kamerateam för att fånga Expedition Nordcab 2014 som vi kallar uppdraget. Mittnytts teveinslag ser du nedan.

Hur det går för Teknikens Värld under resterande hundratals mil kan du följa på vår Facebook-sida, samt läsa i kommande nummer av tidningen.

Bilarna som vi kör till Nordkap är Chrysler LeBaron, Ford Escort XR3i, Volkswagen Golf GLI, Peugeot 205 CTi och Opel Kadett GSi. Alla med taket nedfällt.

Bild 1: Pälsmössa och armen utanför, men ser du vem det är som kör?

Bild 2: Vi har inte fångat Sasquatch, utan detta är... ja, ser du vem det är?

Bild 3: Att åka i baksätet innebär extrem kyla. Ser du vem som gömmer sig under överlevnadsdräkten?