Teknikens Värld krossar konkurrenterna på webben

Återigen har teknikensvarld.se slagit nytt besöksrekord. Förra veckan var ni så många som besökte oss på webben att vårt gamla rök all världens väg med nästan 70 procents marginal.

Historia

Något sena var vi med vår satsning på Internet. 2002 sjösattes vår första hemsida, då under domänen teknikensvarld.com.

2007 var teknikensvarld.se en relativt liten sajt med omkring 25 000 unika besök per vecka. 2007 var också året då vi började satsa på sajten på allvar. Det gav resultat ganska omgående och redan 2009 passerade vi 100 000 unika besök i veckan. Sedan dess har det fortsatt att öka i en stadig takt och det har blivit allt tydligare att ni besökare väljer teknikensvarld.se framför konkurrenterna. 200 000 unika besökare under en vecka passerade vi sensommaren 2014.

Störst i Sverige

Redan i början av 2014 kunde vi slå fast att teknikensvarld.se var störst i Sverige sett över hela 2013 – inte ens Aftonbladet Bil eller Expressen Allt om Bilar var i närheten att matcha teknikensvarld.se. Nästan tolv miljoner besök gjordes totalt på Teknikens Världs plats på Internet under 2014.

Teknikens Värld fortsätter att dominera på webben – och det stort. Förra veckan, det vill säga vecka 9, slog teknikensvarld.se till med otroliga 354 778 unika besökare, en ökning med nästan 70 procent jämfört med vårt gamla rekord. Det är också mer än tre gånger så många besökare än vad konkurrenterna mäktade med under samma vecka. teknikensvarld.se når med andra ord ut till fler personer än konkurrenterna gör tillsammans.

I höstas nådde vi en milstolpe när vi i slutet av augusti passerade 200 000 unika besökare under en vecka för första gången. Då nådde vi upp till 210 800 unika besök. Därefter har vi ökat och åter ökat och hittills i år legat stadigt runt 175 000 med toppar på över 200 000 unika besök. Men nu har vi höjt ribban, denna gång ordentligt, och siktar så klart på ännu högre nivåer.

Förklaringarna till att teknikensvarld.se växer så det knakar är flera. Våra läsvärda artiklar når ut långt i det sociala medienätverket och lockar besökare i alla åldrar av båda könen, inte bara bilintresserade.

Förra veckans populäraste artiklar var så klart vår film från provkörningen av nya Volvo XC90 samt vår artikel om kommande Volvo V90 Cross Country som även innehåller unika illustrationer. Många där ute på webben ser onekligen fram emot Volvos framtida modeller. Våra artiklar om polisens ANPR-system samt om man får köra för fort eller inte för att ge fri lejd åt utryckningsfordon återfinns också bland förra veckans toppar. Dessutom får vi inte glömma Sveriges största F1-blogg i Teknikens Världs regi där F1-expertkommentator Janne Blomqvist håller i spakarna. Liverapporterandet från årets sista försäsongstest följdes av en väldigt stor skara människor med intresse för Formel 1, inte minst nu när Marcus Ericsson sitter i en snabbare bil än vad han gjorde förra säsongen.

Sist men inte minst måste vi så klart tacka alla er besökare som gör teknikensvarld.se till vad det är, en nyhetssajt och en form av community på en och samma gång. Kommentarsdiskussionerna under artiklarna är många gånger oerhört intressanta att följa. Ni besökare ger ett mervärde till artiklarna som är oslagbart.

Nu satsar vi mot nya höjder – hoppas du hänger med!

All statistik är hämtad från KIA-index som är den officiella mätvalutan för svenska webbplatser.

 Linjediagrammet visar antalet unika besökare per vecka på teknikensvarld.se samt hos de två närmaste konkurrenterna. Statistiken avser de första nio veckorna under 2015. Klicka för större bild.