Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Josefin Falk

Teknikens Värld springer maraton för Stiftelsen Min Stora Dag

Större delen av Teknikens Världs redaktion ska på söndag springa ett helt maraton på Franska Rivieran. Till detta har vi samlat in 210 000 kronor som vi skänker till Stiftelsen Min Stora Dag.

Senare i dag, torsdag, sätter sig nio personer varav åtta är redaktionsmedlemmar från Teknikens Värld i tre små bilar – en Seat Mii, en Skoda Citigo samt en Volkswagen Up.

 När motorerna startas i eftermiddag befinner sig bilarna i Stockholm, när de stängs av igen har 240 mil avverkats. Delmålet är Nice nere på Franska Rivieran.

 Nästa delmål är Cannes några mil längre västerut – 42 195 meter längre västerut för att vara exakt – eftersom det rör sig om ett maratonlopp.

 Teknikens Värld ska med andra ord springa maratonloppet mellan Nice och Cannes på söndag 4 november för ett gott ändamål. Redaktionsmedlemmarna springer i kläder med 16 olika sponsorers logotyper som var och en har skänkt 10 000 kronor för ändamålet. Totalt 160 000 (plus 50 000 nytillkomna) kronor går alltså oavkortat till Stiftelsen Min Stora Dag som hjälper svårt sjuka barn i Sverige att förverkliga sina drömmar.

 Två andra sponsorer är Didriksons, som har skänkt kläderna, och Screenbolaget som har skänkt trycket på dessa. Lista över alla sponsorer ser du nedan.

 – Det känns mycket bra att få skänka pengar till de som verkligen behöver dem, att springa maraton i onödan skulle ju vara korkat, säger redaktionschef Marcus Engström.

 Efter att ha sprungit de 4,2 milen mellan Nice och Cannes är det dags att sätta sig i de tre småbilarna igen och köra de 240 milen tillbaka till Stockholm, som alltså är slutmålet.

 – Det går att kombinera nöje, välgörenhet och jobb, konstaterar Teknikens Världs chefredaktör Daniel Frodin.

 Huruvida det var ett nöje för vår vanligtvis bilburna redaktion att springa drygt fyra mil får vi återkomma till på söndag eftermiddag. Håll utkik här på teknikensvarld.se!

 Vill ditt företag också skänka 10 000 kronor till Min Stora Dag?

 Kontakta då Marcus Engström så får du vara med i våra stora Min Stora Dag-sponsorannons i tidningen. Hjälp oss att nå drömsumman 200 000 kronor!