Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Ferrari Mondial 1981
Ferrari Mondial 1981
Ferrari Mondial 1981
Ferrari Mondial 1981 Foto: Teknikens Värld

Teknikens Världs Ferrari Mondial till salu!

Nu kan du bli ägare till redaktions beryktade Ferrari Mondial, känd under namnet Berlusconi. Teknikens Värld köpte bilen hösten 2011 och har under 2012 skrivit om den i flera reportage.

Sista budgivningsdagen: 9 maj 2013, nedräkning starkar klockan 18.50.

Berlusconi hade haft en ägare i Italien, och vi föll för det mycket fina skicket. Det visade det sig dock att det krävdes ett antal åtgärder för att den skulle bli den brukbara, pålitliga klassiker som vi ville ha.

Vi har bytt bland annat spridare, vattenpump, avgassystem och tändstift och äntligen – nu både går den och låter som en riktig Ferrari. Nu är det dags att sälja den, om hörnet väntar ett nytt sommarskott.

Försäljningen sker via Kvarndammens bilauktioner. Gå in på den här länken och läs mer om bilen och auktionsvillkoren. Precis som alla andra bilar hos Kvarndammen är vår Mondial testad av Kvarndammens noggranna biltestare.

Den som vinner auktionen får inte en av värstingarna från Maranello, däremot fabrikens enda familjevänliga sportbil med baksäte och mittmotor-V8. Teknikens får anses som relativt robust med Bosch-insprutning. Varför inte ta en tur ut till Kvarndammens anläggning i Åkersberga utanför Stockholm och se skönheten i verkligheten?

» Till annonsen