Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tesla allt närmare sprittillverkning – eller?

När det kommer till Elon Musk är det få saker som förvånar oss. Men ska Tesla verkligen börja tillverka och sälja sprit?

I april skickade Elon Musk på Twitter (var annars?) ut ett aprilskämt om att han hade hittats lutande och utslagen mot en Tesla Model 3, omgiven av Teslaquilla-spritflaskor. En bild på Musk med en kartongskiva och texten ”bankrutt” ingick i tweeten.

Så värst uppmärksammat blev det inte då…

Men nu uppmärksammas tweeten än en gång då Elon Musk för fyra dagar sedan skickade ut en ny tweet där det står att ”Teslaquila” kommer snart. 19 minuter senare skickade han med en bild som visar en spritflaska med en rödvit etikett och texten ”Teslaquila 100 % Puro de Agave”. Spritdrycken tequila görs på just agaveväxten. Etiketten pryds även av Teslas logotyp.

Ska Tesla ge sig in i spritbranschen? Vem vet, Tesla gör mycket mer än att bara skruva ihop bilar och skicka raketer upp i rymden. Och det ska tilläggas att enligt CNBC har Tesla nyligen skickat in en ansökan om varumärkesskydd för namnet Teslaquila, namnet på Teslas tequilasort.

Men vi tar ändå det hela med en rejäl nypa salt, det kan helt enkelt vara så att Elon Musk och Tesla skyddar namnet för att ingen annan ska kunna ta det och profitera på deras namn/varumärke, om nu någon fick för sig att göra det efter Elon Musks tweet i april. Det kan också vara ren och skär marknadsföring, som om Tesla behöver mer av den varan.