Tesla Model S P100D slagen till sist – av McLaren 720S

Världens accelerationssnabbaste produktionsbil, Tesla Model S P100D, har mött sin överman. McLarens nya superskapelse 720S fullkomligen massakrerar den amerikanska elbilen i detta accelerationstest.

https://youtu.be/oJYBy1GesDM

Vi vet inte hur många filmer det finns på YouTube där vi ser 

Tesla Model S P100D spöa supersportbil efter supersportbil. Många är de i alla fall, för bara en månad sedan var det Lamborghini Aventador SuperVeloce som fick se sig slagen över kvartsmilen och så sent som i går visade vi hur Model S P100D vann över några av världens snabbaste supersportbilar över samma sträcka i ”världens bästa dragrace”.

Teslas populära elbil i värstingutförande är erkänt snabb, på papperet står att läsa 0-100 km/h på 2,4 sekunder, snabbare än någon annan gatlegal produktionsbil.

Men nu har Model S P100D mött sin överman i form av McLarens nya Super Series-bil 720S, en bil som tyvärr inte var med i årets ”världens bästa dragrace”. I ett bara några timmar gammalt YouTube-klipp, upplagt av DragTimes som spottar ur sig just accelerationsjämförelser mellan bilar, får vi se McLaren 720S mer eller mindre pulverisera Tesla Model S P100D Ludicrous. Teslan är dock snabbare den första biten i och med att den (på papperet) är en halv sekund snabbare än 720S i 0-100 km/h. Men därefter kommer McLaren 720S igång och distanserar Teslan enkelt.

Vill du skippa förhandssnacket spolar du fram till 1,49 i filmen.

MISSA INTE

Provkörning av McLaren 720S

Provkörning av Tesla Model S P100D Ludicrous+