Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tesla Model S som cabriolet från NCE

Vi har tidigare visat hur amerikanska NCE skapat cabrioletversion av Range Rover. Nu ämnar man sätta tänderna i Tesla Model S.

NCE, en förkortning för Newport Converatible Engineering, är ett företag som specialiserat sig på att konvertera bilar som normalt sett har fast tak till att få fällbart dito. Vi har tidigare visat hur företaget modifierat Range Rover till tygtagsutförande, och man har även satt tänderna i bland annat Jaguar XJ, Cadillac Escalade och Chrysler 300C. Och nu har NCE ett nytt projekt på gång – Tesla Model S.

Hittills har NCE inte visat mer än enkelt datorgenererade bilder (ovan), men företaget hävdar att man fått en beställning på 100 exemplar av Tesla Model S i cabrioletversion från en kinesisk investerare. Nu säger NCE i ett officiellt uttalande att man begärt Tesla om 5 000 exemplar av Model S att cabrioletkonvertera, för att möta världsmarknadens efterfrågan. 

Utvecklingen av cabrioletlösningnen för Tesla Model S ska ha tagit ett halvår, och konverteringen av de första 100 exemplaren ska börja ske i serieproduktion i juli i år, säger man. Är du sugen på en cabrioletkonverterad Tesla Model S tillhandahåller NCE och två olika alternativ, med tygtag eller med fällbart plåttak. Priset för dessa är 29 000 respektive 49 000 dollar, motsvarande ungefär 190 000 respektive 320 000 kronor. 

Till detta kommer, förstås, kostnaden för en Tesla Model S, vars priser i Sverige börjar på 627 000 kronor.