Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Tesla

Teslas Elon Musks barn får namn efter en Tesla-modell – kanske?

Vi brukar inte skriva om sådant här, men ibland får undantag göras, särskilt när det gäller Elon Musk, en av bilvärldens mest skandalomsusade figurer. I dagarna har Musk blivit pappa, och barnet har döpts till... X Æ A-12.

Nej, du kan vara lugn. Teknikens Värld kommer inte bli en skvallertidning, som rapporterar om kändisars familjeförhållanden, barn och intriger. Men ibland får ändå undantag göras. Som när bilvärldens gossen ruda, Teslas Elon Musk, nu i dagarna blev pappa, och döpte då sitt barn till vad som måste vara ett av de särklass märkligaste namnen på länge. Musk, tillsammans med indiepop-sångerskan Grimes, hans partner sedan en längre tid, har nämligen döpt barnet till X Æ A-12 Musk. I alla fall om man ska tro vad Elon Musk skriver på Twitter (något man kanske inte alltid ska göra).

Det låter som ett svårihågkommet lösenord eller möjligen en dansk rymdsond, men ska vi gissa, så som bilpersoner, så kanske det första namnet är taget från Tesla Model X. Det sista förnamnet, A-12, är i alla fall taget från ett amerikansk spaningsflygplan framtaget på 1960-talet, om det gör något mer begripligt i sammanhanget.

Elon Musk, som är en flitig twittrare, har tidigare skrivit saker som väckt stor uppmärksamhet via mikrobloggstjänsten. Bland annat har han hävdat att Tesla skulle kunna köpas ut från börsen, något som räknades som ett brott av amerikanska finansinspektionen, vilket tvingade bort Musk som styrelseordförande i Tesla. Han har vidare blivit stämd för kränkande uttalanden, och så sent som förra veckan uttalade han sig om att han ansåg att Teslas börskurs var för hög. Varpå börskursen sjönk.

Musk har via Twitter även uppgett att barnet är en pojke, men i tidigare uttalanden har paret Musk-Grimes angett att deras barn själv senare ska få bestämma sin könsidentitet själv. Funderar du själv på att döpa ditt barn efter en bil, ja, då finns det gott om (relativt sett) vanligare namn att välja. (Lotus) Elise, (Ford Crown) Victoria, Mercedes eller (Aston) Martin, exempelvis.