Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: RM Auctions

Teslas vd Elon Musk köpte Bonds Lotus-ubåt

I september såldes den legendariska Bond-bilen som kunde förvandlas till en ubåt på auktion för 6,4 miljoner kronor. Nu träder Teslas vd Elon Musk fram som den hemlige köparen och avslöjar att han tänker göra så att den fungerar på riktigt.

Teslas vd och grundare Elon Musk har avslöjat att det var han som köpte Bond-bilen från ”The Spy Who Loved Me” när den auktionerades ut av RM Auctions i september. Bilen, en Lotus Esprit ombyggd till ubåt, såldes för 616 000 pund, motsvarande 6,4 miljoner kronor. Bilen/ubåten hade aldrig varit ute till försäljning förut och köparen ville vara anonym.

 Nyligen avslöjade dock jalopnik.com att det var Elon Musk som var den hemlige köparen och nu har Musk bekräftat uppgifterna. Men inte nog med det, han tänker se till så att den fungerar på riktigt.

 – Det var fantastiskt att som en liten pojke i Sydafrika kunna se James Bond i The Spy Who Loved Me när han körde ner sin Lotus Esprit i vattnet och tryckte på en knapp för att förvandla bilen till en ubåt. Men jag blev väldigt besviken när jag förstod att den faktiskt inte kunde transformeras i verkligheten. Vad jag ska göra nu är att uppgradera den med en Tesla-drivlina och försöka få den att kunna transformeras på riktigt, skriver Musk i ett brev till USA Today.

 Det är något oklart vad Musk menar med att ”uppgradera” men vi får hoppas att han inte tänker bygga om den legendariska Lotusen som visserligen inte kan transformeras men som faktiskt en gång i tiden har varit en fungerande ubåt.

 Amerikansk media har sedan en tid tillbaka roat sig med att likna Elon Musk vid just en Bond-skurk. Och nog har han flera egenskaper som överensstämmer med hur Bond-skurkarna brukar se ut: Han är miljardär, han har ett annorlunda namn, han har stora och vidlyftiga planer och han kommer från ett exotiskt land. Bond-skurkparallellerna lär inte bli färre nu när han har köpt Bonds gamla tjänstebil.